top of page

Tyhjän saa pyytämättäkin

Kiistelty rajalaki antaa valtioneuvostolle oikeuden estää määritellyllä alueella (esimerkiksi Venäjän rajalla) henkilön maahanpääsy sekä oikeuden poistaa maasta tänne tulleen henkilön. Turvapaikkahakemusta ei oteta vastaan, vaikka kuinka mölyäisi asylumia.


Mutta auttaako rajalaki suomalaisia, ihan oikeasti? Jos Venäjältä tulee tuhansien ihmisten rynnäkkö Suomeen, pystyvätkö rajavartijat sen pysäyttämään? Onko heille käytössä vesitykkejä (kuten Puolassa); ainakaan aseita suomalaiset eivät saa käyttää. Hallituksen esityksen mukaan voimakeinojen määrää ei lisätä. Jos Venäjä ei ota tulijoita takaisin, miten heidät voidaan push-back-käännyttää samantien?


Rajalla on selvitettävä, onko kyseessä (parta)lapsi, vammainen, ihmiskaupan uhri tai palautettaessa kuolemanvaarassa oleva henkilö (esimerkiksi tuomittu joukkomurhaaja). Jos jokainen tulija väittää olevansa tällainen henkilö, eivät rajavartijat pysty mitenkään tilannetta hallitsemaan.


Rajavartijat eivät pysty päältä näkemään, onko tulija pahimman asteen rikollinen tai venäläinen desantti, joka tulee Suomeen tehdäkseen tuhotöitä.


Rajalla ei juurikaan ole tulijoiden säilytyspaikkoja. Lähellä itärajaa olevien vastaanottokeskuksien kapasiteetti ei ole tuhattakaan ja nekin ovat olleet viime ajat ainakin puolitäysiä.


Yksi hellyttävä pikkukultu vai 30.000 huijaria?

Tilastojen ymmärtäminen ei ole ollut koskaan vihervasemmiston osaamisalaa. He ovat huolissaan jokaisesta turvapaikanhakijasta, vaikka esimerkiksi 2016 Migrin tekemistä päätöksistä vain joka kahdeksas Irakista tänne tulleista sai turvapaikan Suomeen. Vielä vaikeampaa vasemmistolle on ymmärtää, että uudet tulijat tulevat (tilastojen mukaan) tekemään useamman murhan Suomessa sekä raiskauksia ja muuta väkivaltaa satamäärin.


Hyville ihmisille™ vain ulkomaalaiset ovat yhdenvertaisia. Hyvää ihmistä ei kiinnosta suomalaisen yhdenvertaisuus eikä turvallisuus puupennin vertaa.


Yhteiskunnat eivät voi toimia, jos jokainen maassa asuva saa henkilökohtaisen palvelun. Annettaisiinko jokaiselle erityislääkettä tarvitsevalle terveydenhoito, vaikka lääkkeet maksaisivat satoja tuhansia euroja vuodessa ja elinaikaa olisi vain vuosi kaksi? Riittääkö kaikille tarvitseville hoitopaikkoja? Saako jokainen oikeuden valita millaisen koulutuksen tahansa siitä riippumatta onko opettajia tai työpaikkoja tiedossa? Saako jokainen suomalainen ilmaisen asunnon pääkaupunkiseudulta, vaikka maahanmuuttajat saavat?


Virkamiehet rikkovat lakia …

Suomessa eduskunta säätää lait ja virkamiehet noudattavat niitä. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ärähti heti eduskunnan 5/6-enemmistöllä tehdyn päätöksen jälkeen ”Suomen on kaikissa oloissa kunnioitettava kansainvälisen oikeuden mukaista ehdotonta palautuskieltoa.”


Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto on tehnyt 97-sivuisen vuosikertomuksen viime vuodelta, mutta sanallakaan ei ole kerrottu siitä, mitä tämä kaikki maksaa. Kertomuksessa luetellaan toimistossa työskennelleen 35 naisen ja 13 miehen nimet.


Suomi olisi paljon parempi maa, jos koko valtuutetun toimisto lopetettaisiin. Samalla saataisiin etenkin naisia paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa. Ja viisi päällikköä ja johtajaa saneerattua kallispalkkaisista viroistaan.

Oikeusministeriö ei erittele talousarviossa yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston menoja. Sen sijaan eduskunta päätti jatkaa Marinin hallituksen 2 miljoonan euron määrärahaaYhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä koskevan tiedonannon toimeenpano” – siis mitä.


… ja tutkijat haluavat vallan yli eduskunnan

Kunnallisalan kehittämissäätiö on julkinen säätiö, jonka hallituksessa on etenkin SDP:n ja keskustan aktiiveja. Ei siis ihme, että tekivät juuri julkaistun tutkimuksen, jonka mukaan enemmistö suomalaisista kokee istuvan hallituksen tehneen epäoikeudenmukaisia päätöksiä erityisesti opiskelijoita, lapsia ja nuoria sekä työttömiä koskevia. Säätiö ei julkaise tilinpäätöstään nettisivuillaan.


Siis rautalangasta: Suomi on elänyt yli varojensa yli 30 vuoden ajan. Velkaantuminen on mahdollistanut esimerkiksi opiskelijoille liian korkean sosiaaliturvan. Kun rahat ovat loppu, on pakko säästää. Kun opiskelijoiden tukia vähennetään muutamalla eurolla, syntyy helvetillinen meteli siitä, kuinka köyhiltä aina otetaan. Ja opposition poliitikot tietenkin haluavat vahvistaa tämän tutkimuksen avulla.


Puhumattakaan näistä koskenniemistä ja scheinineista. He ovat tehneet niin paljon pahaa "asiantuntijalausunnoillaan" ettei olisi pahitteeksi laittaa heidät jalkapuuhun 10 vuodeksi.


Venäläiset tulijat, desantteja vai ketä?

Ukrainan sodan alettua Suomeen on tullut Venäjän kansalaisia hakemaan turvapaikkaa yli 2000. Heistä turvapaikka on myönnetty 319 tulijalle.


Mutta miksi hakea turvapaikkaa. Sodan aikana Suomeen oleskelulupaa on hakenut 32.000 Venäjän kansalaista vuosina 2022-24 (5 kk). Oleskeluluvan on saanut 29.600. Tänä vuonnakin 4541, vaikka Venäjän uhasta on taitettu peistä eduskuntaa myöten.


Tännehän jäävät

Suomessa turvapaikan hakuoikeus on ollut ikuinen. Vaikkei turvapaikkaa saa, voi hakemuksen uudistaa 10 tai vaikkapa 20 kertaa. Se mahdollistaa yli 10 vuoden notkumisen Suomessa sosiaaliturvalla eläen.


Nyt jos koska tarvittaisiin rajoitus, että vain kerran voi hakea ja kielteisestä päätöksestä voi kerran valittaa, mutta se on sitten siinä. Jos onnistuu rajalaista huolimatta tulemaan Suomeen, on sitten venäläinen, tai sitten kirgisialainen tai afrikkalainen muslimi, ei täältä pois tarvitse lähteä.


Hallitus alkaa valmistella lakia hakujen rajoittamiseksi vasta ensi vuoden syksyllä. Saa nähdä ehtiikö valmiiksi ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Hallitusohjelmaa tutkimalla huomaa, ettei rajoituksia tosissaan olla tekemässä. Hallitusohjelma: ”Kiristetään uusintahakemusten tekemisen edellytyksiä ja estetään perusteettomat uusintahakemukset.” Mikä muuttuu? Ja jos vaan jää tänne, miten karkotetaan?


Ukrainalaiset rintamakarkurit

Suomessa asui väestötilaston mukaan viime vuoden lopussa 7118 sotakuntoista 20-59-vuotiasta ukrainalaista miestä. Heidän lisäkseen viime ja tänä vuonna tulleet rintamakarkurit, jotka tilastoidaan vuoden viiveellä.


Sotakuntoisia miehiä ei Ukraina päästä rajan yli. Siksi rajavartijoita lahjotaan. Korruptio Ukrainassa on monimuotoista.


Ennen Venäjän aloittamaa sotaa vuonna 2021 Suomi myönsi 3066 työviisumia ukrainalaisille. Viisumeista 1411 oli kausityötä varten. Tänä vuonna työviisumeja on annettu 64 (joista 6 kausityöhön).


Vuosina 2022-24 (toukokuu) Suomeen on tullut 67.135 ukrainalaista suojelua varten ja heille on annettu tilapäinen oleskelulupa. Lisäksi perheenyhdistämisen kautta tänne on tullut 679 ukrainalaista.


Peruslaiska ihmiskunta

Jokainen ihminen on peruslaiska. Kun elämistä varten saa rahan mitään tekemättä, kaikista niin muslimeista, suomalaisista kuin ukrainalaisistakin tulee sosiaaliturvalla eläviä loisia.


Tämä näkyy hyvin marjanpoiminnassa ja kausitöissä. Monet esimerkiksi kukkakaalia ja muita vihanneksia viljelleet tilat ovat joutuneet Itä-Suomessa lopettamaan viljelyn, koska ei saa työvoimaa sadonkorjuuseen. Kun ukrainalaiset saavat ilmaista rahaa, heidänkin kiinnostuksensa työhön lopahtaa.

Täällä idässä torikauppiaiden on vaikeaa saada marjoja myytäväksi, koska suomalaiset eläkeläiset ovat ikääntyneet eivätkä enää jaksa poimia, eikä suomalaisia nuoria työnteko kiinnosta. Humanitaarisia maahanmuuttajia työnteko ei ole koskaan kiinnostanut. Kuvaavaa on, että Mikkelin torin elinvoimaa kerää kambodzalainen marjanpoimija. Kambodzan uskonto (97 %) on buddhalaisuus.


Kun tsunami tuhosi Thaimaan, ei maa halunnut ulkomailta apua, koska hekin ovat buddhalaisia (94 %). Jos Suomi haluaisi pelastaa maahanmuutolla itsensä, se ei päästäisi maahan yhtään muslimia, mutta laittaisi punaisen maton buddhalaisille tulijoille.


Vaan Suomi toimii päinvastoin. Viranomaiset ovat käytännössä kieltäneet thaipoimijoiden Suomeen tulon. He saavat tulla, jos marjanjalostusyritys maksaa heille tuntipalkan 7,5-tunnin päivätyöstä. On selvää, ettei noilla ehdoilla tänne tulisi kuin kesälomalaisia, eivätkä hekään Thaimaasta, jossa ihmisten huijaaminen ei kuulu uskontoon.


Jotta marjat tulisi poimittua ja kotimaiset juurekset ja yrtit kerättyä, pitäisi sadonkorjuuaikana sosiaaliturva lopettaa kaikilta 18-30-vuotiailta. Alkaisi työ kummasti kiinnostaa.


Saksa historiansa vankina

Saksaan on muuttanut turvaan 1,3 miljoonaa ukrainalaista. Heistä ainakin 200.000 on sotakuntoista miestä. Saksa elättää heidät vielä hulppeammin kuin Suomi. Sotakuntoinen mies voi saada käyttörahaa, asumis- ja muuta tukea jopa 3000 euroa kuukaudessa. Kaikki kynnelle kykenevät tekevät pimeitä töitä Saksassa ja elävät hulppeasti.


Saksassa on työvoimapula. Silti ukrainalaisista 18 % teki töitä tammikuussa 2024. No, on se sentään enemmän kuin kehitysmaista tulleiden työllisyys Suomessa.


Saksassa oli suunniteltu maahanmuuttajien diskorahan ehtoja siten, että sen saisi vain kortilla, jonka käyttö olisi rajattu ruoka- jne välttämättömiin menoihin. En tiedä, oliko suunniteltu myös aluerajoituksia siten, ettei Saksan ulkopuolella kortilla voisi maksaa mitään. Suvakkikansalaisjärjestöt nostivat hirmuisen metelin ihmisoikeusloukkauksesta.


Mietitäänpä. Jos hyvä ihminen antaa laitapuolen kulkijalle 100 euroa rahaa ruokaan ja kulkija ostaa rahalla viinaa, antaisiko hyvä ihminen toista kertaa kenellekään rahaa. Miksi yhteiskunta toimii toisin, sillä ihmiskunta muodostuu ihmisistä.


Maailma on niin hullu, ettei tässä ole enää mitään järkeä. Suomi on käyttänyt Ukrainan tukemiseen 3 miljardia euroa. Sen lisäksi se elättää lähes 10.000 rintamakarkuria Ukrainasta. Ukraina maksaa ulkomailta tuleville sotaan osallistuville miehille 3000 euron kk-palkan. Ehkä meitä lohduttaa, että Saksa on vielä järjettömämpi.


Ukrainalaisista suuri(n?) osa tulee jäämään Suomeen. Kun sota joskus loppuu ja jälleenrakennus alkaa, ukrainalaiset elävät Suomessa (sosiaaliturvalla) ja suomalaiset menevät rakentamaan Ukrainaa omilla rahoillaan.


Ajattelua Suomen päättäjille

Suomen hallitus selkeästi hyväksyy ukrainalaiset rintamakarkurit ja vielä elättää heidät. Jos Putin joukkoineen tulee Suomen rajan yli, Suomi yhdenvertaisuuden nimissä hyväksyy sen, että suomalaiset lähtevät rintamakarkureiksi Ruotsiin ja Norjaan. Kuka sitten Suomea puolustaa.


Eivät ainakaan eduskunnan kolme kehitysmaalaista kansanedustajanaista, jotka vastustivat rajalakia. Totta kai vastustivat, koska he haluavat Suomeen lisää omiaan, sukulaisia, tuttavia ja klaanien jäseniä. Isänmaallisuutta Suomea kohtaan näillä kansanedustajilla ei ole hiventäkään.

 

Comments


bottom of page